AmateurTheater Nijmegen

AmateurTheater Nijmegen

AmateurTheater Nijmegen [ATN] is de ontmoetingsplaats voor amateurtoneel in Nijmegen en omgeving

AmateurTheater Nijmegen
overig
17 | 06 | 2018

Naam: De Verspiegeling
Email: info@deverspiegeling.nl
Telefoon: 06 22 73 98 99
Bericht: De Verspiegeling breidt uit en heeft vanaf set 2018 een extra en extra grote zaal tot haar beschikking. Ook wordt de foyer bijna twee keer zo groot, met meer daglicht en een fraai terras. Alle ruimtes zijn te huur voor voorstellingen, repetities en kleinschalige evenementen.
Interesse? Neem contact op met Elly Snip info@deverspiegeling.nl of 06 22 73 98 99

theatergroep zoekt
07 | 06 | 2018

Naam: Van De Bank
Email: Marcomikkers@hotmail.com
Telefoon: 06 18 12 6548
Bericht: Theatergroep Van De Bank is een improvisatietheatergroep uit Overasselt en bestaat uit circa 10 spelers.We zijn op zoek naar gastdocenten die het leuk vinden om binnen een bepaalde thema een aantal lessen (3/4) te verzorgen. Dat kan dan zijn een paar weken achter elkaar, maar bijv. ook om de week. Onze vaste trainingsavond is de donderdag van 19:45 tot 21:45u. Kleine afwijkingen van deze tijden is bespreekbaar. Bezoek een keer onze Facebookpagina of neem direct contact op als je interesse hebt of gewoon even wat meer wilt weten.

theatergroep zoekt
01 | 06 | 2018

Naam: Toneelgroep Horssen
Email: info@toneelgroephorssen.nl
Telefoon: 06 55 156 807
Bericht: Wij zijn voor het komende seizoen dat start eind augustus en eindigt met onze vier voorstellingen in de eerste twee weekenden van januari 2019 op zoek naar een nieuwe regisseur.
We zijn een enthousiaste semi-professionele amateur toneelvereniging die elke vrijdag avond van 20.00 tot 22.30 uur repeteren in dorpshuis de Horst in Horssen. Hierbij gebruiken we de zaal en het podium waar we ook de voorstelingen houden. We spelen meestal een komisch stuk. Zie http://toneelgroephorssen.nl/?m=240 voor een overzicht van de reeds gespeelde stukken. Op deze site kunt u ook meer informatie over onze vereniging vinden.
De regisseur ontvangt een vergoeding. Heeft u interesse neem dan aub z.s.m. contact met ons op.

theatergroep zoekt
01 | 06 | 2018

Naam: Het Rariteitenkabinet
Email: rariteitenkabinetnijmegen@gmail.com
Bericht: Vind jij het leuk om toneel te spelen? Wil je graag je talenten ontdekken of je verder ontwikkelen binnen een leuke, gezellige toneelgroep? Kom dan naar de open repetities van het Rariteitenkabinet!
Wie? vraag je je misschien af? Het Rariteitenkabinet is een jong en enthousiast amateur-toneelgezelschap dat sinds april 2017 actief is. Nog maar een week geleden hebben wij ons eerste stuk opgevoerd, dus momenteel staan wij in de startblokken voor ons volgende project en zijn hierbij op zoek naar nieuw talent. Daarom houden we op 12 en 26 juni open repetities voor alle geïnteresseerden. Je bent welkom een dag of beide dagen langs te komen! Aansluitend houden wij als groep vaak een borrel, waarbij je ook van harte welkom bent!
We zijn op zoek naar:
- 2 nieuwe acteurs, waarvan minstens 1 vrouw (met het oog op ons volgende stuk)
- 1 technicus (licht, geluid, decor)
- 1 grimeur / kostuumontwerper
- Mensen met PR ervaring zijn zeer welkom!
Ervaring is geen vereiste, affiniteit met toneel is natuurlijk wel mooi meegenomen!
Dus lijkt het je leuk om in een mooi stuk te spelen, en/of doe je er graag productiewerk bij om dit alles tot een goed einde te brengen? Meld je dan aan via rariteitenkabinetnijmegen@gmail.com voor de open repetities, dan kun je kennismaken met de groep en ervaren hoe het is om bij ons te spelen. Ook kun je met al je vragen op deze avonden bij ons terecht, of stuur alvast een mailtje.
Wat: open repetities van het Rariteitenkabinet
Wanneer: 12 en 26 juni, 19.30-21.30
Waar: Wijkcentrum Villanova, Derde van Hezewijkstraat 2, 6542 JP Nijmegen
Meld je aan via: rariteitenkabinetnijmegen@gmail.com.

theatergroep zoekt
01 | 06 | 2018

Naam: Jabber
Email: info@jabbertheater.nl
Bericht: Musicalgroep Jabber uit Arnhem houdt audities voor de komende productie: "Trouwen zonder zorgen in Hotel de Goede Morgen!" Het verhaal draait om de trouwerij van Agaath met haar veel jongere vriend. Voor deze trouwerij verzamelt de hele familie zich in een hotel. In het hotel loopt natuurlijk ook personeel rond: van manager tot receptioniste en van kamermeisje tot de barman, je vindt ze allemaal in ons hotel. Voor deze productie zijn we op zoek naar mensen van alle leeftijden, die samen vorm gaan geven aan Agaath, haar familie en het hotelpersoneel. De audities zijn op woensdagavond 20 juni in Theater de Leeuw in Arnhem. We repeteren elke woensdagavond in ditzelfde theater en deze repetities starten in september 2018.
Zin om mee te doen? Meld je dan aan via info@jabbertheater.nl of kijk op onze website: www.jabbertheater.nl/audities.

theatergroep zoekt
26 | 05 | 2018

Naam: Start nieuwe theatergroep
Email: c.wijnand-toneel@outlook.com
Telefoon: 06 41 93 80 22
Bericht: Start van een nieuwe theatergroep! Mijn naam is Carlijn Wijnand, dramadocente. Ik ga een theatergroep starten waarin we werken met improvisatietheater voor en met verschillende doelgroepen.
Denk bijvoorbeeld aan de doelgroep "ouderzorg in verzorgingstehuizen", hoe bijzonder zou het zijn om voor of met deze doelgroep te improviseren of de verhalen van deze mensen te lenen voor improvisaties van de "vloer op"!
Ik ben opzoek naar mensen die dezelfde passie hebben en het leuk vinden om een groep vanaf het begin mee op de bouwen/ vorm te geven.
Maandag 25 juni is er een open repetitie/ kennismakingsavond om te kijken of het wederzijds klikt. Vanaf september zullen we dan op de maandagavond in de Ark van Oost gaan repeteren (en voor wie wil, een gezellig drankje achteraf.)
Enthousiast geworden of wil je meer weten? c.wijnand-toneel@outlook.com
06 41 93 80 22

theatergroep zoekt
24 | 05 | 2018

Naam: RijnstadVocaaltheater
Email: mail.rijnstadvocaaltheater@gmail.com
Telefoon: 06 37 38 51 23
Bericht: Rijnstad Vocaaltheater zoekt een regisseur voor een geheel nieuwe musical uit Londen. Rijnstad Vocaaltheater is een ambitieus theaterkoor dat regelmatig grote producties op de planken brengt in de theaters van Arnhem en omgeving.
Het amateurgezelschap heeft in de afgelopen jaren "Titanic de musical", "A Christmas Carol" en "Around the world in 80 days" succesvol uitgevoerd.

Voor een geheel nieuwe productie uit Londen: "De Rattenvanger van Hamelen" zijn wij op zoek naar een regisseur (m/v). Wij denken aan een creatief en dynamisch persoon die karakters uitdiept, motiveert en een mooie setting bedenkt, iemand die dit bijzondere muziektheaterstuk vorm geeft, samen met onze vaste dirigent, enthousiaste amateurspelers en actieve commissies voor decor, grime en kleding.
Kennis van het maken van een lichtplan en choreografie is een pré. Bij deze productie gaat het om de periode januari tot november 2019 in onderling overleg en in het najaar van 2018 planning voor audities en overleg. De woensdag is onze vaste repetitieavond. De voorstellingen staan gepland in oktober/november 2019.
Zie jij deze productie net als wij als een uitdaging, stuur dan voor 8 juni een e-mail voorzien van jouw cv naar mail.rijnstadvocaaltheater@gmail.com.
Ook als je meer wilt weten over jouw rol als regisseur kun je ons een e-mail sturen. In een gesprek geven we graag meer informatie en kijken we of er een wederzijdse klik is.
www.rijnstadvocaaltheater.nl

theatergroep zoekt
10 | 05 | 2018

Naam: Theatergroep Voyage
Email: dblitz@xs4all.nl
Telefoon: 06 10 07 60 57
Bericht: Voor onze nieuwe productie (seizoen 2018/2019) zoekt Theatergroep Voyage 2 spelers (onbetaald) uit Nijmegen/Arnhem voor een stuk van Alex van Warmerdam. Het is een stuk voor drie spelers en we werken samen met een muzikant.
We zoeken een vrouw en een man ( leeftijd tussen ongeveer 30 en 50) De voorkeur gaat uit naar ambitieuze, enthousiaste spelers die, net als wij, een afgeronde theater opleiding hebben gevolgd of heel veel ervaring met teksttheater.
We repeteren 1 avond in de week ( waarschijnlijk dinsdag avond maar overleg is mogelijk) op een locatie in Nijmegen of Elst. Aan het eind enkele repetitie dagen. ( zaterdag) Repetities starten september en voorstellingen mei/juni 2019
Kennismakingsspel avond woensdag 6 juni 2018.
Heb je belangstelling of wil je meer weten mail of bel gerust.
dblitz@xs4all.nl
Theatergroep Voyage: 06 10 07 60 57
www.facebook.com/theatergroepvoyage

theatergroep zoekt
23 | 04 | 2018

Naam: het Valburgs Amateur Toneel
Email: valburgsamateurtoneel@gmail.com
Bericht: Het Valburgs Amateur Toneel zoekt miv augustus een professionele regisseur.
Wij spelen voornamelijk kluchten en blijspelen, meestal in maart. Onze vaste oefenavond is de dinsdagavond en wij repeteren in een gezellig café in Valburg.
Uiteraard staat er een vergoeding tegenover.
Welke regisseur ziet uitdaging in een leergierig gemotiveerde groep om hard mee te werken om samen een geweldig stuk op de planken te brengen.
In spanning wachten wij reacties af zodat we e.e.a. verder kunnen bespreken.
valburgsamateurtoneel@gmail.com
valburgsamateurtoneel.nl/

theatergroep zoekt
23 | 03 | 2018

Naam: Theatergroep TAS
Email: info@theatergroeptas.nl
Bericht: Zin in improvisatie? Theatergroep TAS zoekt man!
Ben jij een man met theaterervaring die zin heeft in longform improvisatietheater? Kom dan op donderdagavond 12 april meetrainen met theatergroep TAS. Wij zijn een groep ervaren improvisatieacteurs die zich richten op het spelen van longform improvisatietheater. We trainen eens per twee weken op donderdag in Nijmegen-Oost en organiseren in ieder geval twee eigen voorstellingen per jaar.
Voor meer informatie en aanmelden:
info@theatergroeptas.nl
www.theatergroeptas.nl

regisseur zoekt
25 | 02 | 2017

Naam: Stichting Oeverwal
Email: rene@tanahmerah.eu
Telefoon: 06 54 76 21 84
Bericht: Met behulp van subsidie van het Bernard Cultuurfonds hebben we dit jaar als belangrijkste project het maken van een (semi-)professionele film, waarbij we de subsidiegelden voornamelijk gebruiken voor het inhuren en aanschaffen van beeld- en geluidsapparatuur. Voor het project zijn we een samenwerking aangegaan met de Wijchense Omroep, die over professionele apparatuur beschikt en die mensen heeft die workshops verzorgen voor de leerlingen om hiermee om te kunnen gaan. Daarnaast hebben we de regisseuse Anja van Rossum gevraagd de spelregie te verzorgen. Ook een aantal stagiaires werken mee.

Het filmverhaal speelt zich af in Beuningen en draait om de zoektocht van een groep van zes kinderen naar een verdwenen meisje dat zij per ongeluk gefotografeerd hebben op de voetveer naar Slijk-Ewijk. Langzaam wordt duidelijk dat dit kind al overleden is aan de ziekte Cystic Fibrosis. In eerste instantie wilden de kinderen een spannend of griezelig verhaal maken, maar uiteindelijk is het een poetisch en emotioneel verhaal geworden over het vasthouden van herinneringen, verdriet en het inlossen van schuld. De voetveer wordt daarbij metaforisch gebruikt als middel om over de rivier de Lethe naar het dodenrijk te kunnen gaan, zoals uit de Griekse mythologie is overgeleverd. Ondanks de serieuze thematiek is het een jeugdfilm, die we willen laten meedoen in de competitie van CineKid 2018. Allekindrollen worden ingevuld door hoogbegaafde leerlingen van Stichting Oeverwal. Dit is het samenwerkigsverband van basissholen in de regio Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen.

We zoeken op korte termijn twee spelers voor twee volwassen.
De vader van het overleden meisje Senna, dat in eerste instantie wordt gezien als ontvoerder van kinderen, maar later blijkt een verdrietige vader te zijn.
Oma Lete, de grootmoeder van Senna die in een cabriolet rondrijdt.

Alle draaidagen zijn op maandag in de periode maart-mei in de en rond Beuningen.

theatergroep zoekt
12 | 02 | 2018

Naam: Theatergroep FOM JC
Email: theaterfomjc@gmail.com
Telefoon: 06 20 66 19 04
Bericht: Verveel jij je ook zo op een doordeweekse woensdagavond? Vanaf 21 februari hoeft dat niet meer! Meld je aan bij theatergroep FOM JC Die avond hebben wij een open repetitie en iedereen is welkom! Meld je aan via theaterfomjc@gmail.com. Bellen mag ook: 06 20 66 19 04.

theatergroep zoekt
12 | 02 | 2018

Naam: Freeze
Email: Sabinevanheertum@hotmail.com
Telefoon: 06 46 94 49 58
Bericht: Freeze is een zeer ervaren amateur theatergroep die momenteel bestaat uit 1 man en 6 vrouwen , 50- en 60-plussers die al verschillende producties met elkaar hebben gemaakt. Dit gebeurde steeds op basis van eigen geschreven teksten die tot stand kwamen na improvisatie.
Het werd tijd om de boel weer eens wat op te schudden en te verfrissen. Om die reden hebben we Van oktober-januari met veel spelplezier workshops gevolgd op het gebied van mime, improviseren, absurd spel, stemvorming etc. onder leiding van diverse ervaren trainers en regisseurs. Dit bood ons de kans met lef te experimenteren, grenzen op te zoeken, te herwaarderen wat we al kunnen en te bepalen in welke richting we ons nog meer willen ontwikkelen. Het maakte ook duidelijk wat onze wensen zijn voor onze volgende productie die voorlopig de werktitel heeft: Mantel der liefde. Het thema van deze productie is grensoverschrijdend gedrag wat je als mantelzorger of als ontvanger van mantelzorg kunt ontmoeten.
We willen graag met spel en muziek en zang een betekenisvolle en gedurfde productie maken. Het onderwerp mag bittere ernst zijn, de uitvoering graag licht! We hebben een voorkeur voor meer absurdisme dan realisme. Het spel mag vervreemdend en groot zijn, afgewisseld met mooi klein intiem spelen. Tevens willen we proberen met minder woorden toe te komen ofwel: meer bewegingsspel, stilte en in het moment durven blijven. Hiervoor zoeken we een regisseur!
Wat we bieden:
Ervaren spelers zowel in tekst als beweging, goede onderlinge band, fijne sfeer om in te werken en spelen, veel zin om te beginnen en open voor iets nieuws, behoefte aan sturing. We repeteren op donderdagavond van 20.00-22.00 uur in het Hert, Thijmstraat 40, 6531 CS Nijmegen. Per repetitie kunnen we ca 80 euro betalen. We bekijken in onderling overleg hoeveel repetities er nodig zijn om tot een productie te komen.
Wat we zoeken:
Een regisseur die zin heeft om vanuit improvisatie spel en tekst te laten ontstaan, die zich kan vinden in het thema, die open staat voor suggesties van de spelers en kritisch durft te zijn over de ontstane groepsdynamiek en op het juiste moment de leiding kan nemen en houden.
Wat te doen:
Als je interesse hebt vragen we je een korte schriftelijke motivatie en CV met producties die je geregisseerd hebt voor 13 februari a.s. naar Sabinevanheertum@hotmail.com te mailen. Sabine is contactpersoon en is te bereiken op: 06 46 94 49 58
15 of 16 februari a.s. hoor je van ons of we een proefrepetitie door jou willen laten verzorgen. Deze zal plaatsvinden op 22 februari of 1 maart a.s.. Daarna beslissen we met wie we verder willen en starten we zo snel mogelijk met de repetities.

theatergroep zoekt
22 | 01 | 2018

Naam: Theaterwerkplaats ‘De Vuurvogel’
Email: evastheatertuin@gmail.com
Telefoon: 06 42 22 77 50 / Evelien van der Ham
Bericht: AMATEURSPELER GEZOCHT VOOR THEATERWERKPLAATS DE VUURVOGEL!
Theaterwerkplaats ‘De Vuurvogel’ is een dagbestedingsplek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid of lichamelijke handicap. Iedere woensdag repeteren wij tot eind september aan een eigen gemaakt stuk, gebaseerd op persoonlijke verhalen, inspiraties en ideeën die ontstaan zijn op de vloer. In oktober 2018 vindt er een theatertour plaats, waarbij we op minimaal 3 verschillende plekken spelen. Als amateurspeler kun je een mooie toegevoegde waarde zijn in het spel van onze deelnemers. Mijn ervaring is dat je elkaar echt iets te bieden hebt en dat er veel te ontdekken valt. We zijn een hele veilige groep en er is veel aandacht voor elkaar. In het uiteindelijke theaterstuk krijg je je eigen gecreëerde rol en kun je meehelpen / denken in het creatieve proces.
Als theatermaker en tevens achtergrond als dramatherapeute vind ik het maar wat leuk om deze doelgroep te begeleiden tot aan een voorstelling. Ik heb als theatermaker diverse theaterprojecten gedaan en eigen voorstellingen gemaakt. Zowel met mensen met als zonder psychisch kwetsbare achtergrond.
Ben jij die enthousiaste speler die we zoeken?! In een kennismakingsgesprek kunnen we aftasten of er de juiste klik voor samenwerking is. We repeteren iedere woensdag van 9.30 - 16.00 uur tot en met eind oktober. Vakantiesluiting is van 16 juli t/m 12 aug. Mail je motivatiebrief zo snel mogelijk naar: evastheatertuin@gmail.com. Voor meer informatie / vragen: 06-42227750. Zie ook onze website: www.evastheatertuin.nl.

theatergroep zoekt
21 | 01 | 2018

Naam: Achter de indruk
Email: info@achterdeindruk.nl
Telefoon: 06 57 95 01 60
Bericht: Theatergroep Achter de indruk is opzoek naar een mannelijke speler! Heb jij enige spelervaring en hou jij van improviseren à la De vloer op? Meld je dan aan voor de meespeelavond op dinsdag 30 januari. Trainingen vinden wekelijks plaats op dinsdagavond in Nijmegen.
Heb jij interesse, stuur een berichtje over jezelf en spelervaring naar info@achterdeindruk.nl.

vraag & aanbod

Plaats gratis een niet-commerciële oproep als speler, theatergroep of regisseur.
Aanbod van cursussen|workshops worden niet geplaatst. Stuur een e-mail ln.negemjinretaehtruetama@ofni naar ATN over de mogelijkheden.

Een oproep:
- blijft maximaal drie maanden geplaatst
- kan zonder opgave van reden geweigerd worden

* verplicht
Naam | Groep*
E-mailadres *
dit veld NIET invullen
Telefoonnummer
Categorie *
Bericht *

<           
Bij verzenden ga je akkoord met de voorwaarden

Bovenstaande gegevens worden op de site geplaatst