AmateurTheater Nijmegen

AmateurTheater Nijmegen

AmateurTheater Nijmegen [ATN] is de ontmoetingsplaats voor amateurtoneel in Nijmegen en omgeving

AmateurTheater Nijmegen
theatergroep zoekt
12 | 02 | 2017

Naam: Theatergroep FOM JC
Email: theaterfomjc@gmail.com
Telefoon: 06 20 66 19 04
Bericht: Verveel jij je ook zo op een doordeweekse woensdagavond? Vanaf 21 februari hoeft dat niet meer! Meld je aan bij theatergroep FOM JC Die avond hebben wij een open repetitie en iedereen is welkom! Meld je aan via theaterfomjc@gmail.com. Bellen mag ook: 06 20 66 19 04.

theatergroep zoekt
12 | 02 | 2017

Naam: Freeze
Email: Sabinevanheertum@hotmail.com
Telefoon: 06 46 94 49 58
Bericht: Freeze is een zeer ervaren amateur theatergroep die momenteel bestaat uit 1 man en 6 vrouwen , 50- en 60-plussers die al verschillende producties met elkaar hebben gemaakt. Dit gebeurde steeds op basis van eigen geschreven teksten die tot stand kwamen na improvisatie.
Het werd tijd om de boel weer eens wat op te schudden en te verfrissen. Om die reden hebben we Van oktober-januari met veel spelplezier workshops gevolgd op het gebied van mime, improviseren, absurd spel, stemvorming etc. onder leiding van diverse ervaren trainers en regisseurs. Dit bood ons de kans met lef te experimenteren, grenzen op te zoeken, te herwaarderen wat we al kunnen en te bepalen in welke richting we ons nog meer willen ontwikkelen. Het maakte ook duidelijk wat onze wensen zijn voor onze volgende productie die voorlopig de werktitel heeft: Mantel der liefde. Het thema van deze productie is grensoverschrijdend gedrag wat je als mantelzorger of als ontvanger van mantelzorg kunt ontmoeten.
We willen graag met spel en muziek en zang een betekenisvolle en gedurfde productie maken. Het onderwerp mag bittere ernst zijn, de uitvoering graag licht! We hebben een voorkeur voor meer absurdisme dan realisme. Het spel mag vervreemdend en groot zijn, afgewisseld met mooi klein intiem spelen. Tevens willen we proberen met minder woorden toe te komen ofwel: meer bewegingsspel, stilte en in het moment durven blijven. Hiervoor zoeken we een regisseur!
Wat we bieden:
Ervaren spelers zowel in tekst als beweging, goede onderlinge band, fijne sfeer om in te werken en spelen, veel zin om te beginnen en open voor iets nieuws, behoefte aan sturing. We repeteren op donderdagavond van 20.00-22.00 uur in het Hert, Thijmstraat 40, 6531 CS Nijmegen. Per repetitie kunnen we ca 80 euro betalen. We bekijken in onderling overleg hoeveel repetities er nodig zijn om tot een productie te komen.
Wat we zoeken:
Een regisseur die zin heeft om vanuit improvisatie spel en tekst te laten ontstaan, die zich kan vinden in het thema, die open staat voor suggesties van de spelers en kritisch durft te zijn over de ontstane groepsdynamiek en op het juiste moment de leiding kan nemen en houden.
Wat te doen:
Als je interesse hebt vragen we je een korte schriftelijke motivatie en CV met producties die je geregisseerd hebt voor 13 februari a.s. naar Sabinevanheertum@hotmail.com te mailen. Sabine is contactpersoon en is te bereiken op: 06 46 94 49 58
15 of 16 februari a.s. hoor je van ons of we een proefrepetitie door jou willen laten verzorgen. Deze zal plaatsvinden op 22 februari of 1 maart a.s.. Daarna beslissen we met wie we verder willen en starten we zo snel mogelijk met de repetities.

theatergroep zoekt
22 | 01 | 2017

Naam: Theaterwerkplaats ‘De Vuurvogel’
Email: evastheatertuin@gmail.com
Telefoon: 06 42 22 77 50 / Evelien van der Ham
Bericht: AMATEURSPELER GEZOCHT VOOR THEATERWERKPLAATS DE VUURVOGEL!
Theaterwerkplaats ‘De Vuurvogel’ is een dagbestedingsplek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid of lichamelijke handicap. Iedere woensdag repeteren wij tot eind september aan een eigen gemaakt stuk, gebaseerd op persoonlijke verhalen, inspiraties en ideeën die ontstaan zijn op de vloer. In oktober 2018 vindt er een theatertour plaats, waarbij we op minimaal 3 verschillende plekken spelen. Als amateurspeler kun je een mooie toegevoegde waarde zijn in het spel van onze deelnemers. Mijn ervaring is dat je elkaar echt iets te bieden hebt en dat er veel te ontdekken valt. We zijn een hele veilige groep en er is veel aandacht voor elkaar. In het uiteindelijke theaterstuk krijg je je eigen gecreëerde rol en kun je meehelpen / denken in het creatieve proces.
Als theatermaker en tevens achtergrond als dramatherapeute vind ik het maar wat leuk om deze doelgroep te begeleiden tot aan een voorstelling. Ik heb als theatermaker diverse theaterprojecten gedaan en eigen voorstellingen gemaakt. Zowel met mensen met als zonder psychisch kwetsbare achtergrond.
Ben jij die enthousiaste speler die we zoeken?! In een kennismakingsgesprek kunnen we aftasten of er de juiste klik voor samenwerking is. We repeteren iedere woensdag van 9.30 - 16.00 uur tot en met eind oktober. Vakantiesluiting is van 16 juli t/m 12 aug. Mail je motivatiebrief zo snel mogelijk naar: evastheatertuin@gmail.com. Voor meer informatie / vragen: 06-42227750. Zie ook onze website: www.evastheatertuin.nl.

theatergroep zoekt
21 | 01 | 2017

Naam: Achter de indruk
Email: info@achterdeindruk.nl
Telefoon: 06 57 95 01 60
Bericht: Theatergroep Achter de indruk is opzoek naar een mannelijke speler! Heb jij enige spelervaring en hou jij van improviseren à la De vloer op? Meld je dan aan voor de meespeelavond op dinsdag 30 januari. Trainingen vinden wekelijks plaats op dinsdagavond in Nijmegen.
Heb jij interesse, stuur een berichtje over jezelf en spelervaring naar info@achterdeindruk.nl.

theatergroep zoekt
31 | 12 | 2017

Naam: Nicole Aarts
Email: nicoleaarts1@kpnplanet.nl
Telefoon: 06 51 86 32 30
Bericht: Spelers, regisseur en decorbouwers voor benefietvoorstelling.
Heb je zin om mee te spelen in een kort theaterstuk voor en door kinderen, met kinderen, een bijrol of achter de schermen, we oefenen, meld je dan bij mij (organisator, script). Woensdags van 16:30 tot 18 uur repetities (8 x) in Nijmegen-Oost, vanaf 10 januari 2018.

theatergroep zoekt
10 | 12 | 2017

Naam: Musicalvereniging Muze
Email: info@muze-nijmegen.nl
Bericht: Musicalvereniging Muze zoekt een enthousiaste productieleider voor de productie Grand Hotel. Lijkt het je leuk om samen met de regisseur een team te vormen en zo onze voorstellingen te plannen en faciliteren die plaatsvindt in april 2018? Ben je in voor een musicalavontuur en beschik jij daarnaast over goede organisatorische kwaliteiten? Kijk dan voor onze vacature op http://www.muze-nijmegen.nl/vacatures/

theatergroep zoekt
29 | 11 | 2017

Naam: Opleiding Toerisme, Recreatie en Luchtvaart ROC-Nijmegen
Email: cledes@roc-nijmegen.nl
Telefoon: 06 14 28 96 77
Bericht: Wij van de opleiding Toerisme, recreatie en Luchtvaart zijn opzoek naar acteurs die tijdens het examen Frontoffice de rol van Gast op zich willen nemen. Dit houdt in dat de acteurs in een simulatie komen inchecken, reserveringen maken, klachten indienen en om informatie vragen. Wij willen deze simulatie zo realistisch mogelijk laten verlopen, de studenten zijn nu bezig hun eigen bedrijf op te zetten. Het zou daarom een enorme plus zijn als jullie ons zouden kunnen ondersteunen.
Het betreft 5 dagen met 2 shifts. Tijdens iedere shift zijn er minimaal 4 gasten nodig. Deze week van examineren vindt plaats van 29-1 t/m 2-2. Waar mogelijk zouden wij aanvulling willen hebben van u.
Wij hopen dat u bereid ben om ons en de studenten te helpen bij de uitvoering van dit examen. Een mooie gelegenheid voor ons om in een zo realistisch mogelijke situatie te examineren en voor u om uw acteertalenten de ruimte te geven.
Graag zie ik uw reactie tegemoet
Chesron G. R. Ledes-Hutting / Docent Toerisme & Recreatie

theatergroep zoekt
20 | 11 | 2017

Naam: Theatergroep Spaanse Peper
Email: info@spaanse-peper.nl
Telefoon: 06 41 45 92 93
Bericht: Theatergroep Spaanse Peper zoekt spelers en of bewegers (m/v).
Auditie/kennismaking zondag 28 januari 2018.
Repetities starten in februari 2018.

Voor de nieuwe voorstelling Doornik een verdronken dorp op 7- 8 -9 -10 en 14- 15 -16- 17 juni 2018 samen met het Gelders Erfgoedfestival op locatie in Bemmel/Lent.
Op deze unieke plek wordt deze geschiedenis vertaald naar een montage voorstelling met geënsceneerde scenes, personages op de locatie die handelingen uitvoeren in verstilde choreografieën, ondersteund door een minimum aan tekst en geluid, waarbij het publiek actief betrokken wordt. De regisseuse van dit project is Judith Bruynzeels. Zij heeft een specifieke manier van werken ontwikkelt, viewpoints, en deze manier van werken is het uitgangspunt/speelbasis bij deze voorstelling.

Spaanse Peper maakt eigentijdse theaterproducties voor een breed publiek. Het spelen op locatie is een belangrijk uitgangspunt. Spaanse Peper vindt het belangrijk om een plek en mogelijkheden te creëren waarbij spelers en makers uitgedaagd worden en hun spelkwaliteiten kunnen ontwikkelen. www.spaanse-peper.nl/
Wie zoeken we?
18 spelers/ bewegers 18- 100 jaar, die het een uitdaging vinden om op locatie te spelen, creatief en inventief zijn en mee wil denken binnen het project. Zoek jij deze uitdaging? Meer informatie: Marianne Hermans, 06 41 45 92 93 en of stuur een CV met motivatie per mail naar info@spaanse-peper.nl.

theatergroep zoekt
20 | 11 | 2017

Naam: Toneelgroep Twister
Email: twistertoneel@gmail.com
Bericht: Toneelgroep Twister is weer op zoek naar een regisseur! Ieder jaar zet onze toneelgroep een ‘Groot Stuk’ op wat door leden van de vereniging zelf is geschreven! We gaan wekelijks repeteren van februari tot juni/juli 2018, in repetitieruimtes op de campus van de Universiteit! Ben jij of ken jij een enthousiaste regisseur die tegen een leuke vergoeding met ons aan een modern toneelstuk wil werken? Of heb je misschien vragen? Laat het ons weten en stuur een mail!

theatergroep zoekt
30 | 10 | 2017

Naam: TAS
Email: info@theatergroeptas.nl
Bericht: TAS zoekt versterking! Wij zijn op zoek naar een man met theaterervaring om onze improvisatietheatergroep te versterken. We trainen één keer in de twee weken op donderdag in Nijmegen en spelen een aantal keer per jaar een lange improvisatievoorstelling. Stuur een berichtje op Facebook (@theatergroeptas) of naar info@theatergroeptas.nl als je een keer mee wil trainen!

theatergroep zoekt
30 | 10 | 2017

Naam: The Fool’s Men
Email: OfFoolishMake@gmail.com
Bericht: TWEEDE CASTING OPROEP: Betreft: CHIRON & kleinere acteer- en productierolletjes.
De Fool’s Men zijn met spoed op zoek naar een mannelijke (of vrouwelijke) vervanger voor een van onze acteurs in de toneelvoorstelling van TITUS ANDRONICUS. Deze productie wordt niet alleen in Shakespeare’s originele taal gespeeld, maar wordt ook, net als dat bij de Elizabethans ging, gespeeld op een minimalistische rauwe wijze en met zeer direct contact met het publiek. Deze productie gaat op tour door heel nederland! Van groot belang is dat de acteurs de Engelse taal goed beheersen en bereid zijn flexibel en vrij durven te zijn in hun acteerwerk.
Helaas is de acteur die wij op het oog hadden sinds deze week niet meer beschikbaar, en zoeken we een opvolger CHIRON is de jongste wolfachtige (zoon) van Tamora, en heeft maar één doel in zijn leven: het mooiste meisje van Rome, Lavinia, te veroveren. Samen met zijn verknipte zusje Demetria zal hij de jacht openen om de inmiddels getrouwde Lavinia te bemachtigen, of ze dat nou wil of niet.
Voor Chiron en voor de kleinere rollen hebben we been voorkeur voor mannelijke of vrouwelijke acteurs en/of interpretaties. iedereen kan en mag auditie doen!

overig
13 | 10 | 2017

Naam: Eva’s Theater Tuin
Email: evastheatertuin@gmail.com
Telefoon: 06 42 22 77 50
Bericht: Mooie Theaterruimte te huur op de Elzenstraat 4 in Nijmegen Oost!
- Prijs is 25 euro per dagdeel van 4 uur (in overleg)
- 60 m2 speeloppervlak
- Gebruik van keuken
- Gebruik van theater rekwisieten / kleding
- Muziekinstallatie aanwezig
- Berging mogelijkheden
Voor een foto / sfeerimpressie van de ruimte, kijk op onze facebook pagina: Eva’s Theater Tuin Kom gerust een keer vrijblijvend langs om sfeer te proeven!

vraag & aanbod

Plaats gratis een niet-commerciële oproep als speler, theatergroep of regisseur.
Aanbod van cursussen|workshops worden niet geplaatst. Stuur een e-mail ln.negemjinretaehtruetama@ofni naar ATN over de mogelijkheden.

Een oproep:
- blijft maximaal drie maanden geplaatst
- kan zonder opgave van reden geweigerd worden

* verplicht
Naam | Groep*
E-mailadres *
dit veld NIET invullen
Telefoonnummer
Categorie *
Bericht *

<           
Bij verzenden ga je akkoord met de voorwaarden

Bovenstaande gegevens worden op de site geplaatst