AmateurTheater Nijmegen

AmateurTheater Nijmegen

AmateurTheater Nijmegen [ATN] is de ontmoetingsplaats voor amateurtoneel in Nijmegen en omgeving

AmateurTheater Nijmegen
theatergroep zoekt
23 | 04 | 2018

Naam: het Valburgs Amateur Toneel
Email: valburgsamateurtoneel@gmail.com
Bericht: Het Valburgs Amateur Toneel zoekt miv augustus een professionele regisseur.
Wij spelen voornamelijk kluchten en blijspelen, meestal in maart. Onze vaste oefenavond is de dinsdagavond en wij repeteren in een gezellig café in Valburg.
Uiteraard staat er een vergoeding tegenover.
Welke regisseur ziet uitdaging in een leergierig gemotiveerde groep om hard mee te werken om samen een geweldig stuk op de planken te brengen.
In spanning wachten wij reacties af zodat we e.e.a. verder kunnen bespreken.
valburgsamateurtoneel@gmail.com
valburgsamateurtoneel.nl/

theatergroep zoekt
23 | 03 | 2018

Naam: Theatergroep TAS
Email: info@theatergroeptas.nl
Bericht: Zin in improvisatie? Theatergroep TAS zoekt man!
Ben jij een man met theaterervaring die zin heeft in longform improvisatietheater? Kom dan op donderdagavond 12 april meetrainen met theatergroep TAS. Wij zijn een groep ervaren improvisatieacteurs die zich richten op het spelen van longform improvisatietheater. We trainen eens per twee weken op donderdag in Nijmegen-Oost en organiseren in ieder geval twee eigen voorstellingen per jaar.
Voor meer informatie en aanmelden:
info@theatergroeptas.nl
www.theatergroeptas.nl

regisseur zoekt
25 | 02 | 2017

Naam: Stichting Oeverwal
Email: rene@tanahmerah.eu
Telefoon: 06 54 76 21 84
Bericht: Met behulp van subsidie van het Bernard Cultuurfonds hebben we dit jaar als belangrijkste project het maken van een (semi-)professionele film, waarbij we de subsidiegelden voornamelijk gebruiken voor het inhuren en aanschaffen van beeld- en geluidsapparatuur. Voor het project zijn we een samenwerking aangegaan met de Wijchense Omroep, die over professionele apparatuur beschikt en die mensen heeft die workshops verzorgen voor de leerlingen om hiermee om te kunnen gaan. Daarnaast hebben we de regisseuse Anja van Rossum gevraagd de spelregie te verzorgen. Ook een aantal stagiaires werken mee.

Het filmverhaal speelt zich af in Beuningen en draait om de zoektocht van een groep van zes kinderen naar een verdwenen meisje dat zij per ongeluk gefotografeerd hebben op de voetveer naar Slijk-Ewijk. Langzaam wordt duidelijk dat dit kind al overleden is aan de ziekte Cystic Fibrosis. In eerste instantie wilden de kinderen een spannend of griezelig verhaal maken, maar uiteindelijk is het een poetisch en emotioneel verhaal geworden over het vasthouden van herinneringen, verdriet en het inlossen van schuld. De voetveer wordt daarbij metaforisch gebruikt als middel om over de rivier de Lethe naar het dodenrijk te kunnen gaan, zoals uit de Griekse mythologie is overgeleverd. Ondanks de serieuze thematiek is het een jeugdfilm, die we willen laten meedoen in de competitie van CineKid 2018. Allekindrollen worden ingevuld door hoogbegaafde leerlingen van Stichting Oeverwal. Dit is het samenwerkigsverband van basissholen in de regio Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen.

We zoeken op korte termijn twee spelers voor twee volwassen.
De vader van het overleden meisje Senna, dat in eerste instantie wordt gezien als ontvoerder van kinderen, maar later blijkt een verdrietige vader te zijn.
Oma Lete, de grootmoeder van Senna die in een cabriolet rondrijdt.

Alle draaidagen zijn op maandag in de periode maart-mei in de en rond Beuningen.

theatergroep zoekt
12 | 02 | 2018

Naam: Theatergroep FOM JC
Email: theaterfomjc@gmail.com
Telefoon: 06 20 66 19 04
Bericht: Verveel jij je ook zo op een doordeweekse woensdagavond? Vanaf 21 februari hoeft dat niet meer! Meld je aan bij theatergroep FOM JC Die avond hebben wij een open repetitie en iedereen is welkom! Meld je aan via theaterfomjc@gmail.com. Bellen mag ook: 06 20 66 19 04.

theatergroep zoekt
12 | 02 | 2018

Naam: Freeze
Email: Sabinevanheertum@hotmail.com
Telefoon: 06 46 94 49 58
Bericht: Freeze is een zeer ervaren amateur theatergroep die momenteel bestaat uit 1 man en 6 vrouwen , 50- en 60-plussers die al verschillende producties met elkaar hebben gemaakt. Dit gebeurde steeds op basis van eigen geschreven teksten die tot stand kwamen na improvisatie.
Het werd tijd om de boel weer eens wat op te schudden en te verfrissen. Om die reden hebben we Van oktober-januari met veel spelplezier workshops gevolgd op het gebied van mime, improviseren, absurd spel, stemvorming etc. onder leiding van diverse ervaren trainers en regisseurs. Dit bood ons de kans met lef te experimenteren, grenzen op te zoeken, te herwaarderen wat we al kunnen en te bepalen in welke richting we ons nog meer willen ontwikkelen. Het maakte ook duidelijk wat onze wensen zijn voor onze volgende productie die voorlopig de werktitel heeft: Mantel der liefde. Het thema van deze productie is grensoverschrijdend gedrag wat je als mantelzorger of als ontvanger van mantelzorg kunt ontmoeten.
We willen graag met spel en muziek en zang een betekenisvolle en gedurfde productie maken. Het onderwerp mag bittere ernst zijn, de uitvoering graag licht! We hebben een voorkeur voor meer absurdisme dan realisme. Het spel mag vervreemdend en groot zijn, afgewisseld met mooi klein intiem spelen. Tevens willen we proberen met minder woorden toe te komen ofwel: meer bewegingsspel, stilte en in het moment durven blijven. Hiervoor zoeken we een regisseur!
Wat we bieden:
Ervaren spelers zowel in tekst als beweging, goede onderlinge band, fijne sfeer om in te werken en spelen, veel zin om te beginnen en open voor iets nieuws, behoefte aan sturing. We repeteren op donderdagavond van 20.00-22.00 uur in het Hert, Thijmstraat 40, 6531 CS Nijmegen. Per repetitie kunnen we ca 80 euro betalen. We bekijken in onderling overleg hoeveel repetities er nodig zijn om tot een productie te komen.
Wat we zoeken:
Een regisseur die zin heeft om vanuit improvisatie spel en tekst te laten ontstaan, die zich kan vinden in het thema, die open staat voor suggesties van de spelers en kritisch durft te zijn over de ontstane groepsdynamiek en op het juiste moment de leiding kan nemen en houden.
Wat te doen:
Als je interesse hebt vragen we je een korte schriftelijke motivatie en CV met producties die je geregisseerd hebt voor 13 februari a.s. naar Sabinevanheertum@hotmail.com te mailen. Sabine is contactpersoon en is te bereiken op: 06 46 94 49 58
15 of 16 februari a.s. hoor je van ons of we een proefrepetitie door jou willen laten verzorgen. Deze zal plaatsvinden op 22 februari of 1 maart a.s.. Daarna beslissen we met wie we verder willen en starten we zo snel mogelijk met de repetities.

theatergroep zoekt
22 | 01 | 2018

Naam: Theaterwerkplaats ‘De Vuurvogel’
Email: evastheatertuin@gmail.com
Telefoon: 06 42 22 77 50 / Evelien van der Ham
Bericht: AMATEURSPELER GEZOCHT VOOR THEATERWERKPLAATS DE VUURVOGEL!
Theaterwerkplaats ‘De Vuurvogel’ is een dagbestedingsplek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid of lichamelijke handicap. Iedere woensdag repeteren wij tot eind september aan een eigen gemaakt stuk, gebaseerd op persoonlijke verhalen, inspiraties en ideeën die ontstaan zijn op de vloer. In oktober 2018 vindt er een theatertour plaats, waarbij we op minimaal 3 verschillende plekken spelen. Als amateurspeler kun je een mooie toegevoegde waarde zijn in het spel van onze deelnemers. Mijn ervaring is dat je elkaar echt iets te bieden hebt en dat er veel te ontdekken valt. We zijn een hele veilige groep en er is veel aandacht voor elkaar. In het uiteindelijke theaterstuk krijg je je eigen gecreëerde rol en kun je meehelpen / denken in het creatieve proces.
Als theatermaker en tevens achtergrond als dramatherapeute vind ik het maar wat leuk om deze doelgroep te begeleiden tot aan een voorstelling. Ik heb als theatermaker diverse theaterprojecten gedaan en eigen voorstellingen gemaakt. Zowel met mensen met als zonder psychisch kwetsbare achtergrond.
Ben jij die enthousiaste speler die we zoeken?! In een kennismakingsgesprek kunnen we aftasten of er de juiste klik voor samenwerking is. We repeteren iedere woensdag van 9.30 - 16.00 uur tot en met eind oktober. Vakantiesluiting is van 16 juli t/m 12 aug. Mail je motivatiebrief zo snel mogelijk naar: evastheatertuin@gmail.com. Voor meer informatie / vragen: 06-42227750. Zie ook onze website: www.evastheatertuin.nl.

theatergroep zoekt
21 | 01 | 2018

Naam: Achter de indruk
Email: info@achterdeindruk.nl
Telefoon: 06 57 95 01 60
Bericht: Theatergroep Achter de indruk is opzoek naar een mannelijke speler! Heb jij enige spelervaring en hou jij van improviseren à la De vloer op? Meld je dan aan voor de meespeelavond op dinsdag 30 januari. Trainingen vinden wekelijks plaats op dinsdagavond in Nijmegen.
Heb jij interesse, stuur een berichtje over jezelf en spelervaring naar info@achterdeindruk.nl.

vraag & aanbod

Plaats gratis een niet-commerciële oproep als speler, theatergroep of regisseur.
Aanbod van cursussen|workshops worden niet geplaatst. Stuur een e-mail ln.negemjinretaehtruetama@ofni naar ATN over de mogelijkheden.

Een oproep:
- blijft maximaal drie maanden geplaatst
- kan zonder opgave van reden geweigerd worden

* verplicht
Naam | Groep*
E-mailadres *
dit veld NIET invullen
Telefoonnummer
Categorie *
Bericht *

<           
Bij verzenden ga je akkoord met de voorwaarden

Bovenstaande gegevens worden op de site geplaatst